Verschoor Advocaten - Rozenburg

Sara van Asdonck

Sara van Asdonck is afgestudeerd in het Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft daarbij de masters Strafrecht en Civiel recht afgerond. Tijdens haar studie heeft zij 1,5 jaar als vrijwilliger gewerkt bij de Kinderen- en Jongeren rechtswinkel Rotterdam. Na het afronden van haar studie is zij werkzaam geweest als juridisch medewerker bij een Rotterdams advocatenkantoor. Sinds 1 januari 2013 is Sara werkzaam bij Verschoor advocaten. Haar passie ligt bij het familierecht en het jeugdrecht.

Familierechtelijke kwesties gaan vaak gepaard met heftige emoties en ingrijpende persoonlijke gevolgen. “In deze praktijk sta je dichterbij het privéleven van cliënten dan bij andere rechtsgebieden. Om een cliënt optimaal bij te kunnen staan, is het van belang je in te kunnen leven in de situatie en de omstandigheden van die cliënt. Het is mijn taak om uit de emotioneel getinte gedachtegang van de cliënt het juridische probleem te formuleren en hierbij de gepaste oplossing te zoeken. Familierecht advocaten benoem ik vaak als ‘mensen-mensen’ en daar schaar ik mijzelf ook onder. Hier sluit mijn interesse voor het jeugdrecht op aan, in die zin dat ik jeugdigen bij sta bij levensveranderende kwesties. Het is mijn taak om cliënten van begin tot eind te begeleiden bij hun persoonlijke problemen. Ik ben van mening dat communicatie een belangrijke factor is om de zaak tot een goed einde te brengen. Contact tussen cliënt en advocaat is van essentieel belang en moet derhalve laagdrempelig zijn”.

Heeft u vragen omtrent echtscheidingen, alimentatiezaken, omgang- en gezagsregelingen, ondertoezichtstellingen of uithuisplaatsingen door Bureau Jeugdzorg neemt u dan ook gerust contact op met Sara voor een vrijblijvende bespreking op kantoor of een telefonische afspraak.